Minneside

Minneside

Til lillepia mi !

Jeg har så mye jeg skulle sagt, vi fikk sånn kort tid sammen, du og jeg.

Du fikk en sånn brutal start på livet og kjempet så hardt du kunne. Men det er enkelte ting man desverre ikke rår over, selv om de i dag kan gjøre mirakler. Bare syv dager fikk vi sammen du og jeg og vi tilbrakte nesten hvert våkne minutt sammen. Jeg fikk sitte og prate med deg og holde hånden på det lille hodet ditt og holde den bitte lille hånden din. Jeg fikk synge sanger til deg og gi deg litt av min melk på en bommulspinne i munnen din. Og det kunne jeg se at du likte. Aldri følte jeg at jeg var i veien for de som stelte deg og de ble nesten like glade i deg som jeg.

De gjorde sitt beste for deg, lillepia mi ! Du skal vite at selv om jeg ikke klarte å gi deg livet så gav du meg den aller største gaven noen kan få, det å bli mor til et barn.Ingenting i hele verden betyr så mye som barna våre, og det viste du meg. Hva betyr vel ting sammenliknet med det lille underet som blir til og vokser i mammas liv. Du måtte ut bare så altfor tidlig, derfor ble du en prematur.Det betyr før-moden.

Du var ikke helt ferdig utviklet innvendig selv om det ytre var helt perfekt. Du var så skjønn – det vakreste på jord. De syv siste timene vi fikk ha sammen fikk jeg ta deg ut av kuvøsen og du ble lagt på mitt bryst. Jeg følte da at jeg kunne gi deg noe igjen – mammas styrke, varme og kjærlighet. Og jeg følte en sånn usigelig fred inne i meg – det var de vakreste og tristeste timene i mitt liv, siden jeg viste at jeg måtte ta farvel med deg. Samtidig hadde jeg lovet deg at jeg skulle være der til alt var over- du skulle ikke gå alene over til den andre siden. Jeg kjente deg så varm og god og det lille hjertet ditt banket mot mitt. Vi pratet sammen hele tiden og jeg fortalte deg om livet og om gud, som du skulle hjem til.

Der skal vi sees igjen en dag, du og jeg – vet at du venter på meg på den andre siden. Du kommer altid til å ha en spesiell plass i mammas hjerte og jeg kommer altid til å tenke på deg og prate med deg – lille pia mi. Hva vi ellers pratet om er hemmelig mellom meg og deg og det skal jeg bære med meg alltid.Tiden er kostbar og jeg skulle hatt et helt liv med deg. Men barna våre er bare på lån og jeg fikk ha deg så kort, men uendelig verdifullt.Mamma skal skrive masse for det hjelper mamma i sorgen.Mamma vet at du døde fredelig og verdig og at du har det godt der du er nå. Merete